Saturday, November 26, 2011

Pudeliga toitmine (ül.14)

Pudelid :
Väiksemad pudelid piima jaoks esimestel elukuudel ja joogi jaoks. Optimaalne suurus 250 ml. Plastmass kerge ja purunemiskindel, kuid tõmbab enda külge toiduosakesi.

Pudelist toitmine :
Kui last pole mingil põhjusel võimalik püsivalt rinnaga toita, siis võib talle anda sügavkülmast võetud ja soojendatud rinnapiima või sööta teda imikute piimaseguga. Selle aluseks on lehmapiim, millele on lisatud teisi toitaineid, mis muudavad koostise rinnapiima omale lähedasemaks. Piimasegu on rinnapiima asendusaine vaid osaliselt ning ei sisalda kasvufaktoreid ega kaitsekehi.
Lapse toitmisel piimaseguga võivad söögikordade vahed olla pikemad kui rinnapiimaga söötmisel. Kunstliku piima seedimine on aeganõudvam ja koormab lapse seedeelundeid rohkem. Lapsel võivad tekkida gaasivalud, kõhukinnisus või kõhulahtisus. Vajadusel aheta ja proovi erinevaid piimasegusid, mille valik tänapäeval on lai.

Enne uute pudelite, luttide ja teiste söötmisvahendite kasutamist keeda neid viis minutit vees. Seejärel aseta puhtale rätikule kuivama. Kõige lõpuks loputa kuumas seebivees või pese nõudepesumasinas. Hoiatus: kui kasutate kodus kaevuvett, võiksid söötmisvahendeid kaks korda steriliseerida. 

Enne kasutamist :                                                                                                                                         Pudelid ja lutid pesta sooja vee, pesuvahendi ja harjaga. Hoida 5 min. 100 °C-ses vees, mitte keeta. Lutinibu ja rõnga ühenduskoht vaadata eriti hoolega üle. Hoida suletud topsis päikesevalguse eest varjatud kohas. Hoida suletud topsis päikesevalguse eest varjatud kohas.                                                                                                                                           

http://www.nupsu.ee/?menu=parenting&item=102&cat=33,87 , http://www.e-ope.ee/_download/euni_repository/file/2157/KMR_2011.zip/Rasedad%20ja%20imikud.pdf , http://www.beebifoto.ee/gfx/libero_raamat.pdf

2 comments:

  1. Lutipudeliga toitmise protsessi oleksid võinud loogilises järjekorras kirjeldada:
    - näidustus, põhjendus, millal kasutada (see on sul hästi kirjutatud),
    - ettevalmistus (seda oled osaliselt kirjeldanud näiteks kui kuumaks tuleb lapse söök lasta jne)
    - lutist toitmine (mis asendisse laps panna, kuidas pudelit hoida)
    - toitmise lõpetamine (mida lapsega teha, mida söögivahenditega teha)
    Hetkel on töö osaliselt koostatud.

    ReplyDelete
  2. Enamus vajalikku informatsiooni on olemas:) Söötmise asend võiks olla kirjeldatud:) Muidu on hästi;)

    ReplyDelete