Sunday, November 13, 2011

Lapse riietamine ja mähkimine (ül.8)

Selles videos, kus isa riietab last, teeb ta mitmeid vigu. Esiteks on vale koht kus ta seda teeb. Pole siis ime, et tal see ei õnnestu. Padja otsas ja süles on nii pisikest last raske riietada. See on kindlasti piinarikas beebile. Ei ole ka näha, kas lapsel on puhas mähe, sest selles videos mähet ei vahetata. Vanade riiete ära võtmine tundub sikutamise ja kiskumisena. Lapse nahk on nii õrn ja võib viga saada. Seda videot vaadates oli näha, et laps ei tunne end häst ja kannatab.
Last tuleks riietada tasapinnal. Tasapinnale tuleks panna ka vajalikud riided ja vahendid mida sul selleks protseduuriks vaja võib minna. Seljas olevad riided tuleb eemaldada õrnalt ja rahulikult. Kui mähe pole puhas siis tuleb see vahetada. Sellel ajal on laps selili tasapinnal. Oluline on ka lapsega rääkimine ja tegelemine. See rahustab last ja seda hõlpsamalt riiete vahetus möödub. Tavaliselt väikelaste riietel on trukid, mis kergendavad riietamist, need asuvad õla peal ja jalge vahel. Riietada tuleb rahulikult ja õrnalt, sest lapse nahk on õrn. Mida meeldivamaks ja lõbusamaks teed lapsele riiete vahetamise, seda rahulikum ja lõbusam ta on.

4 comments:

  1. Olen sinu kirjutatuga nõus. Tubli oled :)

    ReplyDelete
  2. Minagi nõustun! Töö on huvitavalt ja loogiliselt kirjutatud, meeldib, et oled tähelepanu pööranud ka sellele, kuidas riietamine lapse jaoks võimalikult väikseks ettevõtmiseks muuta. :)

    ReplyDelete
  3. Kõik vead on ilusti välja toodud ja näited on head, kuidas last õigesti riietada.Tubli;)

    ReplyDelete