Saturday, November 26, 2011

Imetamise asendid (ül.12)

Pilt
Esimesel pildil on laps mugavalt süles, padi lisab mugavustl. Ema toetab lapse pead ja kaela ning hoiab last enda vastas.

Teisel pildil on ka laps süles, kuid sellel pildil on näha, et mitte otse süles vaid küljepeal. Abiks on jälle imetamispadi, mis lisab mugavust nii emale, kui ka imikule. Ema toetab lapse pead ja kaela käega. Küünarnukiga hoiab ema imikut enda vastas, et  imik saaksparemini rinnast piima kätte.
                                                                                                                                                                                                                Kolmandal pildil on ema ja imik voodis pikali. Imik on külili vastu ema rinda. Ema toetab käega imiku pead ja kaela. Ema käsi asub imiku selja taga, mis omakorda hoaib last rinna ligidal ja toetab lapse selga.


„Põhiline on see, et ema peaks tundma ennast mugavalt,“ ütleb imetamisnõustaja ning lisab, et see on väga individuaalne ning naisel tuleb leida endale sobivaim asend katse-eksitus-meetodil.
„Aga ma toon välja üldised põhimõtted: mugav asend, õlgades ega jalgades ei tohi pinget olla, selg kindlasti toetatult,“ räägib Arula. Kui panna jalg üle põlve, suletakse nii verevarustus, mis pole samuti hea.
Kui näiteks tugitool, kus tavaliselt imetatakse, on liiga kõrge, peaks jalgade alla panema väikese pingi. „Et põlved oleks ülespoole tõstetud, siis on ka laps üles tõstetud.“ Kui ema on õige asendi sisse võtnud, tuleb laps tuua rinna juurde. „Mitte ei kooguta lapse kohal,“ manitseb Arula.
Beebipoodides on saadaval ka erinevad imetamise abivahendid. „Kui ema näiteks tahab seistes imetada, miks mitte,“ ütleb Arula. Selleks on spetsiaalne padi, mis tuleb panna ümber keha, kinnitada traksidega ning laps on kindlalt padja peal.


http://www.kallis.ee/foorum/viewtopic.php?f=43&t=48 ,  http://perekool.nupsu.ee/1569/imetamise-efektiivsus-soltub-asendist/
                                                                                                                                                                                        

1 comment:

  1. Peamised imetamiseasendid on ära toodud. Pildid on hästi valitud ning selgitused on asjakohased.

    ReplyDelete