Saturday, December 17, 2011

Mänguväljaku analüüs (ül.19)

Mida pean ohtlikuks :
1) redel -  redeli pulkade vahed on liiga suured. Oht on redelil ronimisel kukkuda, sest ei ulata astuda järgmisele pulgale.
2)võrk - selline võrk on kõikuv ja lapsel on raske seal säilitada tasakaalu. Suur oht on ka kinni jääda mõnda võrgu ruutu ja paanikasse sattudes laps jääb suure tõenäosusega jäsemega rippu või kukub koheselt maha.
3)piire - asub üleval platvormil ja selle just sellised vahed kuhu laps saab oma käe või jala vahele toppida ja sinna kinni jääda ja nii end vigastada.
4)pulk - asub liumäe otsas. See on arvtavasti mõeldud, suurematele lastele, suurema hoo saamiseks liugu laskmisel. Minu silmis on see väga ohtlik. Mänguhoos pisikesed lapsed ei pane seda tähele ja jooksevad sinna otsa. Liugu laskmisel on oht ka sinna pea ära lüüa.
5)kiigud - kiigud on mõeldud ainult suurematele lastele. Sellel mänguväljakul pole näha kiike, mis oleksid mõeldud pisikestele lastele. Pisikeste laste kiikudel tavaliselt on ääred, et sealt poleks võimalik maha kukkuda.
6)rullitav mäng - liuvälja taga on näha kollane mäng, seda saab keerutada ( rullida). Sinna on ka suur võimalus vahele jääda ja end vigastada.

Minu arvamus on rangelt see, et ükski noor laps ei tohiks järelvalveta sellistes kohtades mängida. Kaasas peab olema täiskasvanu, kes oleks ligidal ja juhendaks last ja vaataks, et lapsel oleks turvaline.

Millegi pärast ei lase ta siia pilti korralikult salvestada. Lisan lingina http://www.koduvald.ee/pildid/0907_lk3.jpg

Pilt on võetud internetist, sest kooliga hetkel kiire-kiire... Loodan, et mu analüüs on sobiv.

2 comments:

  1. Hästi vastatud, põhjalik analüüs. Tubli =)

    ReplyDelete
  2. Riskianalüüsi oleksin tahtnud natukene põhjalikumalt. Samas kõik, mis on välja toodud on asjakohane. Selle võrgu kohta - kui laps sellel ronib, siis peab olema kindlasti vanema järelvalve, kuid samas on võrk just lapse arengule hea tänu oma kõikuvusele.

    ReplyDelete